Verzorging van de siertuin

Eindelijk komt het wachten ten einde - de natuur ontwaakt langzaam tot leven na een bijna eindeloze winter en de eerste groene scheuten banen zich resoluut door de nog harde grond. De lente is het juiste moment om je voor te bereiden op het aankomende tuinseizoen. Of het nu het gazon, de moestuin of de siertuin is - nu is de basis gelegd voor een prachtige tuin in de zomer.

Plantenplagen zoals spintmijten en wolluizen, evenals bladluizen op overwinterende planten, hebben een hoog ontwikkelingspotentieel in de lente.

Een massa-aantasting kan zich in een korte tijd voordoen. Het meeste ongedierte ligt op de loer, wachtend op de start van het seizoen, omdat de planten dan kunnen groeien en voldoende voedsel kunnen leveren.

Bladluizen met hun massaverspreiding wachten bijvoorbeeld op de delicate scheuten van de rozen in de lente. Het weefsel is dan nog steeds erg zacht en kan met de proboscis bijzonder gemakkelijk worden doorboord.


Hetzelfde geldt voor veel schimmelziekten bij planten. In dergelijke gevallen is het zinvol om chemische pesticiden te gebruiken om grote schade aan de planten te voorkomen.

De tuin is net als de tuinman - het moet worden voorbereid. Maak een checklist en creëer de basis voor een prachtige tuin in de zomer al in de lente!

Checklist

  • Snoeien van struiken en vaste planten
  • Voorbereiding and mulchen van bloembedden
  • Zaaien van groenten en bloemen
  • Verwijderen van mos en onkruid in het gazon
  • Verwijderen van alg en groene aanslag op de tegels

Gerelateerde adviezen