Ongediertebestrijding buitenshuis, verban mieren uit huis

Mierenkolonies die samenkomen op fruit en cake op de tuintafel, op zoek zijn naar broedplaatsen onder de terrasplaten of zelfs door de schuifpui naar binnen lopen, zijn op veel plaatsen bekende scenario's. Wanneer dit gebeurt, is een ware plaag van mieren niet ver weg.

Vermijd mierennesten op het terras

Het gebruik van bepaalde waterdichte materialen kan een effectieve bescherming bieden tegen een mierenplaag. Vermijd bijvoorbeeld zand op gipsbasis voor de samengevoegde terrasstenen en gebruik grovere basaltsplinters, die voor mieren bijna onmogelijk te vervoeren zijn. Afsluiten met vloeibare hars is kan zeer effectief beschermen tegen penetratie en afzetting van mieren.
Als de miereninvasie echter al in de eigen tuin is, zijn snelle oplossingen nodig om een bestaande mierenbesmetting effectief te bestrijden. Lokaasdozen zijn zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken en zijn een optimale oplossing voor klanten met kinderen en / of huisdieren.

Gerichte bestrijding van mierennesten

Een gerichte actie tegen mierennesten kan worden uitgevoerd met mierenpoeder of vloeibaar mierenmiddel, dat zich in de buurt van het mierennest verspreid. De insecten worden aangetrokken door een aantrekkelijk aas en slepen het het hol in. Aaskorrels helpen niet alleen bij mierenbesmettingen, maar kunnen ook worden gebruikt tegen pissebedden, duizendpoten en ander kruipend ongedierte op terrassen, balkons en paden.

Mieren worden beschouwd als de gezondheidspolitie van de natuur. In de tuin bieden ze nuttige diensten en zijn bijzonder toegewijde natuurlijke plaagbinders.

Weet je dat?

  • Mieren zijn al eeuwen thuis op onze planeet: tegenwoordig wordt aangenomen dat ze al zo'n 130 miljoen jaar bestaan.
  • Mieren zijn behoorlijk slim: in vergelijking met hun lengte, hebben ze het grootste brein van alle dieren
  • Mieren houden van warmte: Nesten worden vaak gevonden onder terrasstenen die makkelijk en snel opwarmen door de zon
  • Mieren zijn ware bloedhonden: hun reukvermogen is vergelijkbaar met dat van een hond
  • Mieren hebben een zwakke plek voor bladluizen: ze beschermen bladluizen tegen vraatzuchtige vijanden zoals lieveheersbeestjes of zweefvlieglarven, omdat ze vooral van de suikerachtige uitscheidingen van deze plantenplagen houden.