MottenvalTegen motten

Waar te koop

De voedingsmiddelenmottenval is ideaal voor de behandeling van voedingsmiddelenmotten, zoals meelmotten, cacaomotten en Indische meelmotten in keukenkasten.

  •  Gebruiksklaar
  •  Lange werkingsduur van 8 weken
  •  Volledig veilig in gebruik
  •  Geen afgifte van actieve stoffen in de kamer of op voeding
  •  Zonder bestrijdingsmiddel

Verkrijgbaar in: 3 unit

Wanneer te gebruiken

Optimaal van toepassing
Mogelijk van toepassing
Niet van toepassing

Hoe te gebruiken

Toepassing: 
Plaatsen

De mottenval is geschikt voor het monitoren van een infestatie motten in verwerkte voedingsmiddelen zoals meel, rijst, pasta, cacao en gedroogd fruit. De mannetjes worden door de lokstof aangetrokken en blijven aan het lijmoppervalk vastkleven.

Neem de val uit de verpakking en verwijder de beschermfolie. De reeds voorgevouwen val zoals aangeduid samenvouwen tot een driehoek. Het zelfklevende korte lipje op de buitenzijde van de driehoek leggen. De aldus bekomen val plaatsen in de onmiddelijke nabijheid van de vermoedelijke plaats van besmetting (kasten). Val is alleen voor gebruik binnenshuis. Niet gebruiken op plaatsen waar onverpakt eten of voedingswaren aanwezig zijn. Als een infestatie is geidentificeerd eventueel geinfesteerde voedselbronnen verwijderen en de plaatsen schoonmaken. Voor ernstige infestaties is een curatieve behandeling met een biocide misschien nodig naast de hygiene maatregelen die ook dienen genomen te worden.

De val is na openen meteen effectief en heeft een werkingsduur van 8 weken. Behandelingsoverschotten en gebruikte vallen deponeren bij het restafval. 

Samenstelling

  cis-9-trans-12-Tetradecadienyl acetate en kleefstof

Wettelijke informatie