Last van luis?

In ons land zijn ongeveer 600 verschillende bladluissoorten bekend.

Hoe komen de luizen in onze tuin

Bladluizen zetten hun wintereitjes af op houtachtige gewassen en verhuizen in het voorjaar naar diverse gewassen. Onder gunstige omstandigheden kan een bladluis per dag vijf nakomelingen produceren, die al na negen dagen volwassen zijn. Bladluizen kunnen dus in korte tijd een grote populatie opbouwen.

Wat kun je doen om dit te voorkomen

Zorg dat je planten in de tuin in goede conditie zijn, want luizen lijken een voorkeur te hebben voor zwakke planten. Met een goede voeding, bij voorkeur met een organische meststof, en de juiste hoeveelheid water kom je al een aardig eind. Helemaal voorkomen is lastig en als de plant dan toch beperkt last heeft van luizen is het inzetten van natuurlijke vijanden een verstandige keuze.

Planten verstopt onder de luis

Als de planten dan toch helemaal verstopt zijn onder een dikke laag luizen is het tijd om in te grijpen. Nuttige insecten moeten gespaard blijven, terwijl tegelijkertijd lastige en schadelijke insecten aangepakt moeten worden. Met Sanium Spray of Sanium Stick kun je deze ogenschijnlijk onmogelijke taak uitvoeren.

     

    Sanium de slimste oplossing tegen insecten!
    Effectief tegen schadelijke insecten, vriendelijk voor nuttige insecten.

    Gerelateerde adviezen