Een plaagvrije zomer zonder wespen

Ze zijn vervelend, opdringerig en vooral in de zomer zijn er veel: bij stijgende temperaturen kunnen wespen een hardnekkige plaag worden.

Trek dit ongedierte al bij voorbaat niet aan

Preventie is het beste medicijn. Dat een overheerlijke fruitcake of een glas frisdrank op de terrastafel een onweerstaanbare uitnodiging voor wespen is, is algemeen bekend. Maar zelfs de fruitschaal in de keuken of geopende opbergzakken met bloem, suiker, havermout, ….. trekken veel zoemende en vliegend ongedierte aan. Het afgedekt houden of het gebruik van afsluitbare bewaarbakken zijn daarom eenvoudige, maar effectieve maatregelen om wespen, vliegen en andere insecten niet te lokken.

Veilige oplossingen tegen wespennesten in en om het huis

Een goede preventie bereikt soms zijn grenzen. Zodra u een wespennest bij u thuis ontdekt, zijn snelle, effectieve en veilige bestrijdingsmaatregelen nodig. Een wespen schuimspray is de juiste keuze voor een vrij toegankelijk wespennest. Het schuim wordt door middel van een buis in de ingangsopening van het nest gespoten. Daar verspreidt het zich snel en staat het een wesp niet toe te ontsnappen of aan te vallen. Voer deze behandeling uit in de avond als alle wespen zich in het nest bevinden. Schakel in het geval van een onbereikbaar nest een professionele plaagdierbestrijder in.