Een fraaie tuin zonder onkruid

Geniet u ook zo van uw tuin en terras? Het is jammer dat ook onkruid zich er prima thuis voelt. Natuurlijk wilt u onkruid niet laten woekeren, maar ondanks uw inspanningen steekt het telkens weer de kop op. Lees hier hoe u onkruid op een verantwoorde manier te slim af kan zijn!

Waarom groeit er onkruid in mijn tuin?

Onkruidgewassen zijn óók planten. In de vrije natuur kunnen ze naar hartelust bloeien en hebben ze een duidelijke ecologische functie. In uw tuin zijn ze echter minder welkom. U wilt immers zelf bepalen wat er in uw tuin groeit en wat niet. Onkruid houdt daar geen rekening mee en groeit overal. Op uw terras, tussen uw rozen, in uw gazon,  in uw moestuin... Voor u het weet, tovert woekerend onkruid uw tuin om in een wildernis.

Hoe blijf ik onkruid de baas?

Eigenhandig onkruid bestrijden is een behoorlijke klus. U kunt het onkruid krabben, wieden of schoffelen, bodembedekkers planten, de bodem met schors bedekken of een combinatie van die manieren toepassen. Maar u weet uit eigen ervaring dat onkruid altijd weer de kop opsteekt. U kunt er daarom ook voor kiezen een goed onkruidmiddel te gebruiken. Dit is een stuk makkelijker en vaak ook effectiever. Met Ustinex van Protect Garden bent u 3 maanden verlost van onkruid.

Wanneer moet ik beginnen met onkruidbestrijding?

Ook voor onkruid in uw tuin geldt: voorkomen is beter dan genezen. U kunt beter een jong onkruidplantje bestrijden dan een volgroeide onkruidplant. Een vroegtijdige behandeling is de beste aanpak. Bovendien is ouder onkruid minder gevoelig voor sommige onkruidbestrijders.

Waar kan ik onkruidmiddelen inzetten? 

Onkruid tussen sierstruiken, in de border, in de moestuin en op paden en terrassen

Het spuiten met een drukspuit die voorzien is van een lans met spuitkap voorkomt overwaaien op de sierstruiken. 

Onkruid in het gazon

Voor onkruid in het gazon zijn specifieke onkruidmiddelen nodig, zoals Gazon Net Ultra, die uitermate geschikt zijn om een variëteit van verschillende onkruiden te bestrijden, zonder dat het gras er onder lijdt. 

Het gebruik van schoonmaakmiddelen zoals azijn en chloor zijn slecht voor het bodemleven. Gebruik daarom altijd toegelaten erkende onkruidproducten. Deze producten zijn uitvoerig getest en veilig te gebruiken.

Gerelateerde adviezen