Curalia spray RozenTegen Schimelziekten op rozen en sierplanten

Waar te koop

Curalia spray bestaat uit 2 verschillende actieve stoffen. Tegen o.a. meeldauw, sterroetdauw, roest en bladvlekkenziekte. Curalia spray Rozen kan worden gebruikt op rozen en andere sierplanten.

    • Voor schimmelvrije rozen
    • Ook effectief tegen bladvlekkenziekte en roest
    • Werkt tot 14 dagen na, in en op het blad

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst de gebruiksaanwijzing.

Verkrijgbaar in: 1 l

Wanneer te gebruiken

Optimaal van toepassing
Mogelijk van toepassing
Niet van toepassing

Hoe te gebruiken

Toepassing: 
Spuiten

Ter bestrijding van meeldauw ('t wit), sterroetdauw en roest. Zodra aantasting zichtbaar is, een behandeling uitvoeren. De behandeling indien nodig om de 10-21 dagen herhalen.

Dosering

Beide kanten van het blad bespuiten tot er een dun laagje op het blad zichtbaar is. Voorkom dat de spuitvloeistof van het blad afdruipt.

Samenstelling

    0,125g/l tebuconazool en 0,125g/l trifloxystrobin

Voorzorgsmaatregelen bij gebruik

Het middel bestaat uit een kant en klare spuitvloeistof waarin 2 verschillende actieve stoffen aanwezig zijn. Hierdoor wordt aantasting door schimmels op 2 verschillende manieren bestreden. Allereerst worden schimmels direct aangepakt binnenin de plant door een van de actieve stoffen die het blad binnendringt. Daarnaast wordt schimmelgroei voorkomen door het aanbrengen van een beschermlaag op de buitenkant van het blad. Om resistentie te voorkomen mag het middel maximaal 3 keer per seizoen worden toegepast.

Bloemen van bijvoorbeeld Petunia’s, Geraniums en Verbena’s zijn gevoelig en kunnen afsterven bij directe bespuiting hiervan. 

Wettelijke informatie

Registratienaam: Curalia spray

Registratienummer: 13417N

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst de gebruiksaanwijzing.