Ongediertebestrijding binnenshuis een plaagvrije zomer

Ze zijn vervelend, opdringerig en vooral in de zomer zijn er veel: bij stijgende temperaturen kunnen wespen, vliegen en ander ongedierte een hardnekkige plaag worden. En niet alleen in de tuin of op het terras - ook het vliegende ongedierte voelt zich thuis in de keuken, de woonkamer en de slaapkamer.

Trek dit ongedierte al bij voorbaat niet aan

Preventie is het beste medicijn. Deze stelregel geldt ook als het gaat om veel ongewenst ongedierte. Het feit dat de overheerlijke fruitcake of het glas oranje frisdrank op de terrastafel een onweerstaanbare uitnodiging voor wespen is, is algemeen bekend. Maar zelfs de fruitschaal in de keuken of geopende opbergzakken met bloem, suiker, havermout, enz. Trekken veel zoemende en vliegend ongedierte aan als magneten. Het afgedekt houden of het gebruik van afsluitbare bewaarbakken zijn daarom eenvoudige, maar effectieve maatregel om wespen, vliegen en andere insecten niet te lokken.

Veiligere oplossingen tegen wespennesten in en om het huis

Maar zelfs de beste preventie bereikt soms zijn grenzen. Zodra u een wespnest bij u thuis hebt ontdekt, zijn snelle, effectieve en veilige bestrijdingsmaatregelen nodig. Gebruik in geval van onbereikbare hoge of verre nesten producten met een sterke sproeistroom die effectieve wespenbestrijding mogelijk maakt vanaf een veilige afstand. Hiervoor dient u een professionele plaagdierbestrijder te raadplegen..
Een wespenschuim is de juiste keuze voor vrij toegankelijke wespennesten. Het schuim wordt door middel van een buis in de ingangsopening van het nest gespoten. Daar verspreidt het zich snel en staat het een wesp niet toe te ontsnappen of aan te vallen.

Stop die vervelende vliegen

Zodra vliegen in huis zijn, kunnen ze snel vervelend worden en zich permanent vermenigvuldigen. Tijdens hun korte levensduur in het seizoen van april tot oktober leggen ze enkele duizenden eieren. Als de temperaturen permanent onder de 15 graden Celsius dalen, verdwijnen de vliegen net zo snel als ze komen. Tot die tijd kunnen echter tot 15 generaties ontstaan, en deze zijn niet alleen vervelend maar kunnen ook schadelijk zijn voor de gezondheid. Vliegen kunnen immers verschillende ziekten overbrengen op mensen.

Het kan ook een goed idee zijn om ongenode gasten een beetje af te leiden, bijvoorbeeld van het terras, naar een schaal met een paar stukjes fruit op een veilige afstand. Druiven zijn erg goed om wespen weg te lokken van de hoofdactie, zodat je wat meer rust op het terras kunt hebben.