Effectieve en veilige bestrijding van muizen

Langzaam komt de herfst ten einde en koude nachten kondigen nu al de onverbiddelijke winter aan. Nu is het tijd voor de vervelende knaagdieren die op zoek zijn naar verstopte holtes, voedsel en warme huizen om zichzelf te beschermen tegen de kou.

Geen gat te klein

Ratten en muizen gebruiken meesterlijk elke kleine opening om huizen binnen te dringen. Ratten vinden het bijzonder gemakkelijk om door beschadigde riolen of afvoeren in kelders en appartementen te komen - kunststof afvoeren zijn absoluut geen onoverkomelijke obstakels. Ook worden scheuren in muren of gaten in dakconstructies vaak gebruikt door de zeer intelligente dieren om in de beschermende warmte te komen. Muizen hebben nog minder ruimte nodig om onze vier muren binnen te dringen. Zelfs kleine gaten van potlood met een diameter van 6-7 millimeter volstaan om de dieren erin te persen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heeft een besmetting met een rat of een muis over het algemeen niets te maken met slechte hygiëne. Integendeel, het is de hitte in de huizen en de voedselvoorraden die onweerstaanbaar de knaagdieren aantrekken.

Dit helpt tegen muizen in huis

Muizen zijn meestal overal in het huis te vinden. Hun hoge voortplantingspercentage kan ze snel veranderen in een echte plaag, omdat ze meer schade kunnen veroorzaken door hun knaagact

iviteit. Muizen passen zich aan de ritmes van mensen aan en zijn actief wanneer mensen dat niet zijn. Zelfs als je de knaagdieren nog nooit hebt gezien - zodra je het vermoeden hebt dat ze in de buurt zijn, moet je zo snel mogelijk actie ondernemen.
Als de symptomen erop wijzen dat u een muis hebt, moet u de potentiële voedselbronnen onmiddellijk afsluiten en uw eigen huis inspecteren op mogelijke toegang voor de kleine knaagdieren. Besteed bijzondere aandacht aan kelders, zolders, wasruimtes, garages of opslagruimtes. Je kunt een kleine muisinfestatie onder controle krijgen zonder chemicaliën, met behulp van een mechanische muizenval. Zelfs bij een lage plaag moet je de gezondheidsrisico's niet negeren. Muizen verspreiden gevaarlijke virussen die kunnen worden overgedragen op mensen en huisdieren.
Voor ernstige plagen in droge binnenruimtes zijn graanlokmiddelen bijzonder nuttig. Voor natte ruimtes, zoals kelders, garages en wasruimtes, moet echter een portie lokaas worden gebruikt. Belangrijk: stop rodenticiden altijd in lokdozen. Dit voorkomt dat kinderen en huisdieren aan het lokaas raken.

Hoe detecteer je een muizenplaag

  • Kleinere keutels (3-8 mm) op de paden van muizen
  • Knaagschade aan meubilair, kabels, cables, etc.
  • Nachtelijke geluiden (bijv. zacht krabben)
  • Een sterke geur, die hoofdzakelijk is veroorzaakt door de muizenurine. In het algemeen indiceert dit dat er al een grotere muizeninfestatie is.